Je dobré užívat CBD před a po operaci?

Navzdory rostoucí popularitě CBD, jedné z nejznámějších kanabinoidních látek, je před námi stále několik nezodpovězených otázek, které není radno podceňovat. Mnoho zdravotních výhod bylo prokázáno klinickými výzkumy

Může CBD pomoci při pálení žáhy?

Možná také znáte ten pocit, když vás po konzumaci jídla, zejména kořeněného, začne nepříjemně pálit jícen – tj. trávicí trubice nacházející se v hrudní a krční oblasti. Naprostá většina lidí řeší pálení žáhy pomocí volně prodejných léků

Odpověď vědců na téma: CBD a domácí mazlíčci

Není pochyb o tom, že kanabidiol (CBD) nabízí mnohé výhody, které lze uplatnit při doplňující léčbě onemocnění různého typu. Vzhledem k prokazatelné účinnosti u člověka se lidé začali ptát, zda jsou tyto účinky aplikovatelné také u domácích mazlíčků.

Nejčastější mýty o konopí

Jen málo rostlin si za svou historii prošlo tolika změnami, co se týká postoje veřejnosti, jako je tomu v případě konopí, které bylo střídavě vynášeno a zatracováno.

Jak konopí ovlivňuje řidičské dovednosti? CBD vs. THC

Přístup ke konopí se za poslední dekádu změnil, ostatně podobný jev jsme mohli v historii pozorovat již několikrát, přesto teprve moderní výzkum řadu lidí přesvědčil o potenciálu této rostliny. Některé země tak dávají konopí zelenou

Vliv CBD na duševní zdraví člověka

Duševní poruchy jsou od nepaměti součástí lidských dějin a zároveň tak trochu záhadou. Ačkoliv pokrok ve vědě objasnil mnohé mechanismy, které vedou k jejich vzniku, některé další jsou pro člověka stále velkou neznámou.

Průvodce kanabinoidy: Co byste o nich měli vědět?

Rostlina konopí obsahuje velké množství sloučenin, z nichž nejznámější jsou bezpochyby kanabinoidy. Vědci se domnívají, že navzdory nynějším objevům stále mnoho dalších čeká na objevení, přesto dosavadní výzkum potvrdil širokou škálu využití, a to zejména v oblasti zdraví a péče o tělo.

Esenciální nenasycené mastné kyseliny a jejich vliv na zdraví

Vyvážený poměr přijímaných esenciálních mastných kyselin je jedním ze základních pilířů zdraví člověka od počátku naší existence. Za posledních 150 let však došlo k vážnému narušení této rovnováhy, přičemž důvodem není nic jiného než špatný způsob stravování.